Eerste les

Boeken van een les
Je kunt je alleen via momoyoga aanmelden en niet via app, email of mondeling. De yogadocenten kunnen dat allemaal niet bijhouden.

Kleding
Trek kleding aan waar je makkelijk in kunt bewegen. In de winter een warme trui en of dikke sokken, zodat je het niet koud krijgt. Gebruik geen sterk ruikende parfum’s en trek vanzelfsprekend schone kleding aan. Niet met schoenen door de zaal lopen en tassen en jassen in de kleedruimte laten liggen. Deze mogen niet de zaal in.

Sieraden en horloges
Je dient sieraden zoals oorbellen, armbanden, horloges en of ringen af te doen om twee redenen: je kunt er zelf letsel door oplopen en ze kunnen de vloer beschadigen door krassen.

Eten
Het is handig om niet voor de lessen te eten. Wij raden aan om minstens een, maar beter nog twee uur van te voren niet te eten, gezien de verschillende houdingen die we bij de yogalessen aannemen. Eet na afloop, of iets heel lichts vooraf. Waterflessen kunnen niet in de zaal meegenomen worden. Na de yogalessen staat er thee klaar.

Blessures
Wanneer je een blessure hebt, is het handig om eerst je arts of fysiotherapeut te raadplegen of je aan yoga of pilates kunt doen. Heb je pijn, dan moet je altijd stoppen. Pijn is een natuurlijk signaal van je lichaam om je terug te trekken of een houding of beweging te staken. Lees ook de informatie bij blessures.

Niet praten tijdens de lessen
Tijdens de lessen is het stil en wordt er niet gesproken, zodat iedereen zich kan ontspannen en kan focussen op de les. Vanzelfsprekend kunnen mobiele telefoons niet mee de yogazaal in.

Yogamatjes
Er zijn matjes, kussentjes en dekentjes aanwezig. Je mag deze gebruiken tijdens de les. Ook is het mogelijk je eigen yogamat mee te nemen.

Deurbeleid
De deur is een kwartier voorafgaand aan de les open en de deur gaat dicht als de les begint. De lessen beginnen op tijd, we kunnen de deur niet open laten staan. Als de les begonnen is kun je helaas niet meer deelnemen. Kom 5 tot 10 minuten van te voren; je hebt ook nog tijd nodig om je jas, tas en kleding op te hangen en om plaats te nemen.