Yin Yoga

Over Yin Yoga

De houdingen die je bij yin yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Mensen met stress en burn-out klachten, diegenen die een zittend beroep uitoefenen of een sterke voorkeurshouding ontwikkeld hebben ervaren na een aantal lessen de ondersteunende werking van yin. Deze yoga vorm is zeker ook geschikt voor diegenen die door krachttraining vaak kortere spieren hebben. Yin yoga houdt je lichaam en geest jong, soepel en in balans!

Over de lessen

Waar je bij veel sporten en yoga vormen de spieren aanspant, is yin yoga gericht op de ontspanning van je spieren.
Door 3-5 minuten in één bepaalde houding te zitten ontlast je de spieren. Zo maak en houd je de banden, pezen en bindweefsel in je lichaam flexibel. Waar nodig ondersteund door yogakussens. Je lichaam went langzaam aan de houdingen, gaat door de weerstand heen waardoor je uiteindelijk meer ontspanning ervaart in de houdingen.
Yin yoga is met zijn eenvoudige bewegingen meditatief, zonder zweverig te zijn. Daarnaast helpt het fysieke blokkades te doorbreken zodat energie beter in je lichaam doorstroomt.